fbpx

Penikkatautiopas

PENIKKATAUTIOPAS

Pitkään vaivanneen penikkataudin kuntoutus 12 viikossa!

Piinaako penikkatauti? Särkeekö sääriä?
Haluaisitko kävellä, juosta, harrastaa tai urheilla ilman penikkavaivoja?

Penikkataudin oireet säären sisäsyrjällä tai etuosassa tulevat tyypillisesti esiin yhdellä kahdesta tavasta:

a) Nopeasti harjoituksen alettua. Treeniä ei usein pysty jatkamaan pitkään tai edes kunnolla aloittamaan. Pidempään jatkuneena oireita voi tulla pelkästään arjessa liikkuessa. Kipu on voimakasta särkyä ja saattaa jatkua myös rasituksen päätyttyä.

b) Hyvin ennustettavasti tietyn ajan tai kilometrimäärän kuluttua harjoituksen aloittamisesta. Tämän jälkeen oireet pahenevat eivätkä helpota ennen rasituksen lopettamista. Kipu on yleensä paineen ja/tai krampin tuntuinen.

Parin viikon lepo yleensä rauhoittaa tilanteen, mutta oireet palaavat nopeasti harjoittelun jatkumisen jälkeen. Venyttely, kylmähoito, hieronta tai teippaus antavat ehkä hetkellisen helpotuksen, mutta vaivat palaavat pian takaisin.

Usein tuntuu, että kaikkea on jo kokeiltu ja mikään ei auta.

Pelkkä lepo ja erilaiset kivunhoitomenetelmät eivät tällaisissa tapauksissa yksinkertaisesti toimi, koska ne eivät vaikuta itse penikkaoireiden syihin!

Yleisimmät syyt penikoiden kipeytymiseen ovat:

  1. harjoitusohjelmassa kuormittavuus kasvaa liian nopeasti
  2. kehon fyysiset ominaisuudet (voima, liikkuvuus, kestävyys) eivät ole tarpeeksi korkeat vaadittuun rasitukseen nähden
  3. juoksu- tai suoritustekniikan biomekaniikka on sellainen, että säären ja pohkeen alueelle tulee turhaan ylimääräistä kuormitusta

Ongelma ratkeaa, kun puutumme näihin tekijöihin tarkalla testauksella ja suunnitelmalla sekä aktiivisella ja tehokkaalla kuntoutusohjelmalla. Usein asiakkailtani löytyy esimerkiksi selkeä löydös juoksutekniikasta, pohkeiden voimatasoista tai keskivartalon toiminnasta, jotka korjaamalla vaivat saadaan hoidettua nopeasti ja tehokkaasti.

Penikkatautioppaasta saat sinulle yksilöidyn 12 viikon kuntoutusohjelman, jossa laitamme harjoitusohjelmasi, fyysiset ominaisuutesi ja juoksutekniikkasi sellaiseen kuntoon, ettei penikkatauti enää kiusaa!

Ohjelmia on kolme erilaista. Tämä siksi, että penikkatautia on eri tyyppejä ja eri tyypit vaativat erilaisen kuntoutuksen. Saat ohjeet joiden perusteella osaat valita sinulle oikean ohjelman ja siihen sinulle sopivat harjoitteet. Ohjelman tueksi saat kattavan video-oppaan harjoitteista sekä e-kirjan, joka sisältää laajan teoriatietopaketin penikkavaivojen päihittämiseksi.

Harjoitteet vievät aikaa noin 15-20 minuuttia, kolme kertaa viikossa. Saat ohjeet sekä kuntosalilla että kotioloissa toteutettaviin harjoitteisiin sekä juoksuharjoitteisiin.

Moi, olen urheilufysioterapeutti Jani Parkkinen!

Kärsin itse aiemmin kymmenen vuoden ajan piinaavasta penikkataudista ja nyt olen kymmenen vuoden ajan auttanut muita tuon vaivan kanssa tuskailevia. Olen itse onnistunut selättämään säärikipuni ja haluan auttaa myös sinua onnistumaan siinä!

Kun en nuorempana löytänyt apua omiin piinaaviin vaivoihini, niin lähdin itse aktiivisesti etsimään tietoa ”penikkataudin” hoidosta. Hurahdin ihmiskehon toimintaan ja suorituskyvyn kehittämiseen täysin. Halusin olla se, jolta ihmiset saisivat apua. Se hurahdus johti lopulta ensin töihin fysiikkavalmentajana / personal trainerina ja sitten fysioterapeutin tutkintoon.

Olen sen jälkeen kiertänyt ympäri maailmaa parhaissa koulutuksissa ja tapaamassa maailman parhaita fysioterapeutteja, personal trainereita ja fysiikkavalmentajia. Tavoitteena on aina ollut, että pystyisin paremmin auttamaan muita tekemään sitä mitä he rakastavat.

Nyt olen toiminut urheilufysioterapeuttina yli 10 vuoden ajan auttaen muita pääsemään eroon omista penikkavaivoistaan.

Maailmalta kertyneidein oppien pohjalta olen koostanut Penikkatautioppaan, johon olen koonnut kaiken vuosien varrella keräämäni tiedon penikkataudin hoitamisesta sekä koonnut valmiit harjoitusohjelmat sen päihittämiseksi.

Tavoitteni on, että sen avulla pystyn auttamaan 1000 ihmistä takaisin kivuttomamman kävelyn, juoksun tai muun harrastuksen pariin. Toivottavasti sinä olet yksi heistä!

Penikkatautiopas on sinua varten jos:

✅ olet kyllästynyt pitkään vaivanneisiin liikunnan aiheuttamiin sääri- ja pohjekipuihin

✅ haluaisit jo päästä nauttimaan liikkunnasta, tai harrastamaan ja kilpailemaan ilman oireita

✅ olet valmis tekemään töitä näiden tavoitteiden eteen

Penikkatautiopas ei ole sinua varten jos:

❌ odotat hokkuspokkustemppuja joilla kivut katoavat kuin itsestään hetkessä

❌ et ole valmis itse tekemään töitä tulosten eteen


Hinta?

Usein pitkään kestäneiden penikkavaivojen kuntouttaminen vaatii 5 fysioterapiakäyntiä tai enemmän.

Vastaanotollani viiden kerran käyntisarja maksaa 485€.

Tästä oppaasta saat kokonaisen 12 viikon kuntoutusohjelman ja kaikki muut tehokkaat vinkit pitkään kestäneiden penikkavaivojen hoitamiseksi hintaan 97€, eli tasan yhden fysioterapiakäynnin hinnalla.

Saat ladattu oppaan välittömästi tilauksen tehtyäsi. Pääset heti käsiksi kaikkiin Penikkatautioppaan ohjelmiin, videoihin ja e-kirjaan. Kaikki materiaali on tämän jälkeen pysyvästi käytössäsi. Saat automaattisesti myös kaikki mahdolliset tulevat päivitykset oppaaseen.

Voit maksaa halutessasi myös liikuntaseteleillä. Lähetä minulle sähköpostia (jani@optimovetraining.com) niin kerron kuinka tämä onnistuu.

Penikkatautioppaasta löydät siis kaiken tämän:

✅ kolme erilaista 12 viikon harjoitusohjelmaa (yksi kaikkiin kolmeen tyypillisimpään penikkataudin muotoon) ja ohjeet sinulle oikean ohjelman ja harjoitteiden valintaan

✅ liiketestipatteriston, jonka avulla saat valittua juuri sinulle oikeat harjoitteet

✅ teoriatieto penikkataudista ja sen eri muodoista (tiesitkö, että säärikivuille on yli 10 erilaista diagnoosia?)

✅ tarvitseeko minun levätä tai keventää kuormitusta ja miten pitkään? kuinka harjoittelu kannattaa aloittaa tauon jälkeen?

✅ ohjeet omatoimiseen juoksutekniikan analysointiin ja muokkaamiseen löydösten perusteella

✅ tarvitsenko uudet kengät tai tukipohjalliset?

✅ erityishuomioita ravitsemukseen (yksi eniten käytetyistä lisäravinteista voi pahentaa oireita ja yhdellä voidaan jopa ehkäistä niitä)


Tyytyväisyystakuu

Penikkatautioppaalla on
30 päivän 100% tyytyväisyystakuu.
Treenaa, katso ja kokeile oppeja rauhassa ja jos et ole mistä tahansa syystä oppaaseen täysin tyytyväinen, niin saat rahasi takaisin.


Usein kysyttyä

”Penikkatauti on vaivannut minua jo kuukausia / vuosia. Voinko silti saada apua?”

Kyllä! Löysin omiin vaivoihini ratkaisun vasta vuosien yrityksen ja erehdyksen kautta. Nyt penikat eivät ole vaivanneet enää useaan vuoteen! Minulla on ollut myös asiakkaita, jotka ovat olleet jo epätoivoisia pitkään jatkuneiden vaivojen vuoksi, mutta asiaan on löydetty ratkaisu. Nämä samat toimivat ratkaisut esittelen oppaassa.

”Olen jo käynyt fysioterapeutilla / hierojalla eikä apua löytynyt. Voitko vielä auttaa?”

Kyllä, uskoisin niin. Jouduin itsekin aikoinani käymään useilla ammattilaisilla ennenkuin vaivoihini löytyi ratkaisu. Olen kiertänyt ympäri maailmaa erilaisissa koulutuksissa etsien parhaita keinoja saada jalat kuntoon ja käyttänyt noita taitoja nyt jo 10 vuoden ajan muiden kuntouttamiseen.

Harrastan juoksua / crossfittiä / tanssia / salibandya / jalkapalloa / koripalloa / jotain muuta. Onko oppaasta juuri minulle hyötyä?”

Kyllä! Vaiva on tyypillinen kaikissa lajeissa joissa jaloille tulee paljon iskuttavaa kuormitusta. Kuntoutuksen perusperiaatteet ovat lajista riippumatta samat, mutta otan oppaassa myös kantaa eri lajien erityisvaatimuksiin.

Mitä opas käytännössä sisältää?”

Saat 12 viikon harjoitusohjelman, joka yksilöidään sinulle sopivaksi liiketestauksen ja oireidesi perusteella. Saat ohjeet sinulle oikean ohjelman valintaan, sekä testiliikkeet joiden avulla osaat valita oikeat harjoitteet ohjelmaan. Lisäksi saat yli 50 sivuisen e-kirjan (pdf tiedosto), joka sisältää kattavasti teoriatietoa penikkataudista. Löydät oppaasta myös videolinkit kaikkiin käytännön harjoitteisiin. Saat ladattua kaiken materiaalin pysyvästi itsellesi.

”Miksi kolme erilaista 12 viikon ohjelmaa?”

Penikkatauti on vain yleisnimitys säären alueen rasituskivuille. Ohjelmia on kolme erilaista, yksi jokaiselle kolmesta penikkataudin tyypillisimmistä muodoista. Annan tarkat ohjeet siitä, mikä ohjelma sinun kannattaa valita.

Tarvitsenko jotain välineitä?”

Opas tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja käytännön harjoitteluun. Osan pystyt tekemään kehonpainolla, osaan tarvitaan usein kotoa löytyviä pienvälineitä ja osaan kuntosalin välineistöä. Annan harjoitteisiin erilaisia vaihtoehtoja.

Korvaako tämä opas yksilöllisen fysioterapian?”

Saat oppaan kautta käyttöösi harjoitusohjelmat sekä kaikki yleisimmät keinot ja konstit jotka olen itselläni ja asiakkaillani todennut toimiviksi. Käytän näitä asioita päivittäin fysioterapiavastaanotollani ja ne toimivat suurella osalla ihmisistä. Ihmiskeho on kuitenkin monimutkainen kokonaisuus ja kaikkia mahdollisia skenaarioita ei oppaassa ole mahdollista käydä läpi. Jos oma tilanteesi mietityttää, niin voit olla minuun sähköpostitse yhteydessä ennen oppaan ostoa tai sen jälkeen: jani@optimovetraining.com

“Kuuluuko tähän asiakastukea?”

Kyllä! Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse (jani@optimovetraining.com) tai some-kanavien (IG: @penikkafysio) kautta kaikissa penikkatautiin ja oppaaseen liittyvissä asioissa.

“Voinko maksaa liikuntaseteleillä?”

Kyllä! Ole minuun sähköpostilla (jani@optimovetraining.com) yhteydessä niin kerron kuinka tämä onnistuu.

Mitä jos en olekaan tyytyväinen Penikkatautioppaaseen?”

Sinulla on 30 päivää aikaa rauhassa tutustua oppaan antiin. Jos et koe saaneesi siitä apua ja rahoillesi vastinetta niin kerro siitä minulle ja saat rahasi 100% takaisin.


%d