fbpx

Alkulämmittely ja kuntoutus – 16 erilaista juoksuharjoitetta

Erilaiset juoksutekniikka- ja koordinaatioharjoitukset ovat erinomaisia valintoja osaksi alkulämmittelyä. Niillä saadaan helposti sykkeet nousuun, hiki pintaan ja sopivan haastavina myös aivot hereille. Ne toimivat hyvällä tekniikalla ja sopivissa määrin tehtynä myös voima- ja kestävyysharjoitteina juoksussa tarvittavalle lihaksistolle.

Harjoitukset haastavat jalkaterän, nilkan ja pohkeen lihasvoimaa sekä lantion ja keskivartalon hallintaa. Nilkan ja jalkaterän monipuolisen rakenteen takia kannattaa näissä harjoitteissa liikkua myös sivuttaissuuntaisesti eikä jämähtää vain suoraan eteenpäin tehtäviin polvennosto- ja pakarajuoksuihin.

Kuntoutustilanteissa, esimerkiksi jos “penikkataudin” takia on pidetty lepojakso iskuttavasta kuormituksesta, suosittelen usein tämän tyyppisiä harjoitteita tehtäväksi ainakin parin viikon ajan ennen varsinaiseen juoksuun palaamista.

Jani


Jos haluat tarkempaa tietoa siitä, millaisia harjoitteita penikkataudin ennaltaehkäisyyn tai kuntoutukseen kannattaa käyttää, niin lue lisää Penikkatautioppaasta.


Prosessoidaan…
Kiitos! Olet onnistuneesti liittynyt sähköpostilistalle. Saat sähköpostitse linkin video-oppaaseen tuossa tuokiossa. Tarkistathan myös roskapostin.

Vastaa

%d